Ana içeriğe atla

Kansere Çare Aşı Kübadan Geldi

Küba en yoksul zamanlarında bile bilim araştırmalarından vazgeçmedi. En büyük atılımlarıda sağlık alanında oldu.Kübadaki tahmini yaşam süresi 80-85 yıl, ABD’den ve daha bir çok ülkeden uzun bir yaşam ömrü bu... Bebek ölümleri bazı yerlerde sıfır! Hastaneler herkese bedava,elektrik,su,ilaç ve eğitim bedava ve ezbere dayalı bir eğitim sistemine sahip değiller. Ama esas çığır açan konu kanser aşısı Cimavax oldu. Japonya ve Avrupa’dan sonra Amerika ve Kanada da klinik testlere başladı. Kübalı idealist doktorlar 5-8 yıl içinde insanlığa yüzyılın hediyesini sunabilir... Zor şartlarda imkansızlık dahilinde bile bunu başarabiliyorlar,bu insanlara Amerika daki imkanları verin atomu parçalasınlar...
Kansere Çare Aşi Kübadan Geldi
Kansere Çare Aşı Kübadan Geldi
İsterseniz tedavi yöntemini anlatmaya başlamadan önce bu insanlar bunu nasıl başardı'dan başlayalım,bize öcü gibi gösterilen küba gerçeğine bir göz atalım;

Peki Küba onca fakirliğe, zorluğa rağmen sağlık mucizesini nasıl başardı?
Cevabı çok basit tabi ki azimle ve kübada ki sistemin getirdiği 
ideolojiyle,bilinçle…Che Guevara ideolojisiyle,ama asla parayla değil,burda ki insanların para zaten umrunda değil,paraya en az değer veren son insanlar onlar,belkide son ülke...Bazı şeylerde hatta bir çok şeyde paranın geçmediği son ülke...
1959’da devrimcilerin en büyük hedefleri şunlardı: Aşırı yoksulluğun yok edilmesi, halkın tamamının okuryazar olması ve herkese bedava eğitim ve sağlık hizmeti…
Küba devrimden önce de tıpta ileri bir ülkeydi. Ama devrim sonrası doktorların yüzde 40’ı ABD’ye kaçtı. Sadece 3 bin doktor ve Havana Üniversitesi’nden 16 profesör kaldı.
Havana’da buluştuğumuz doktor Angela Ramirez (55) “Büyük profesörlerimiz… Arkadaşları gitti ama onlar gitmedi. Bazıları hala çalışıyor. 80, 90 yaşındalar. Hocalarımız... Onlara çok şey borçluyuz” diyor duygulu bir ifadeyle.
Kendisi de doktor olan Che Guevara bedava sağlık hizmetini ve önleyici tıbbı öncelik olarak belirledi. 1976’da bu Küba anayasasına eklendi. 50. madde şöyle diyordu: Herkesin sağlık hizmetine hakkı vardır. Devlet bu hakkı ücretsiz tıp ve hastane hizmetiyle garanti eder.
Küba’da diş bakımından cinsiyet değiştirmeye kadar her şey ücretsiz!
170 kişiye bir doktor düşüyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre bu oranda dünyada İtalya’dan sonra ikinci sırada.


Fidel Castro: “Enternasyonalist olmak, insanlığa borcumuzu ödemekle mümkündür” dedi. 185 bin Kübalı doktoru, 100’ün üzerinde ülkeye gönderdi. Küba az gelişmiş ülkelere G-8 ülkelerinin toplamından çok tıp görevlisi gönderiyor.
Venezuela’da başlattıkları ‘Mucize Operasyonu’nda Latin Amerika’da 6 milyon kataraktlı ve görme engellinin yeniden görmesini sağladılar. Yoksul insanlara bedava gözlük ve kontakt lens verdiler.
Küba doğal felaketlerle mücadelede de dünyada en iyilerden biri.Katrina Kasırgasında Amerika’ya 1500 kişilik bir insani yardım tugayı göndermeyi önerdiler. Ama Bush yönetimi teklifi reddetti.
Küba’nın sosyalist doktorlarına “Fidel’in elçileri” diye bakanlar da oluyor doğal olarak.
Bu yüzden ABD, Küba’nın tıp atılımlarına mesafeli yaklaştı. Ambargoyla tıp makinalarının adaya gitmesini engelledi.
Fidel ve Raul inat etti, araştırma bütçelerini kesmedi. Hatta buna “Fidel’in kumarı” denildi.
Ve sonunda Küba öyle bir adım attı ki buna ABD de kayıtsız kalamadı.
Sürekli dünyanın en iyi purolarını içtikleri için adada akciğer kanseri çok yaygın.
Kurdukları Moleküler İmünoloji Merkezi 25 yıl boyunca kansere karşı bir aşı üzerinde çalıştı ve başardı.

Kanser Aşısı Tedavisi ve Detayları :


2008’deki klinik denemelerin ikinci fazında, aşı olan kanser hastalarının diğerlerine oranla 4 ila 6 ay uzun yaşadığı tespit edildi. Ve Sağlık Bakanlığı Cimavax adlı aşıyı halka ücretsiz vermeye başladı.
Küba’daki bin kişiden sonra Avrupa’da da bin kişi teste tabi tutuldu.Aşının, ömrü bir yıla kadar uzatabildiği, 60 yaş altındaki hastalarda iyi sonuç verdiği ortaya kondu. 


Bu aşı doğrudan tümöre saldırmıyor. Tümörün ürettiği ve kanda dolaşan “epidermal büyüme faktörü” adlı proteini hedef alıyor.
Bu protein hücrelere büyümesini ve bölünmesini söylüyor, kanseri yayıyor. Aşı işte bu proteinin kanser hücrelerine yapışmasını engelliyor. Cimavax önleyici bir aşı değil. Var olan tümörlerin büyümesini ve metastaz atmasını engelliyor.
Geç aşama kanseri, kronik ama beraber yaşanabilen bir hastalığa dönüştürüyor.Unutmadan söyleyelim bu aşı akciğer kanseri tedavisi için üretilmiş bir aşı ama diğer kanser tedavilerinde de olumlu sonuçlar alınmaya başlamış. 

Obama’nın Küba açılımından sonra ABD’deki Roswell Park Kanser Enstitüsü aşıya ilgi gösterdi ve klinik deneyleri başlatmaya karar verdi. Şu anda Gıda ve İlaç Dairesi FDA’dan izin alma sürecindeler.
Bu aşının klinik testlerden geçmesi, ABD’de kullanıma girmesi 5-10 yıllık bir süreç. Küba’nın üretim kapasitesi sınırlı. Testleri akciğer dışındaki kanserlere uygulama şansları da olmadı. O yüzden ABD ve diğer ülkelerin katılımı çok önemli.Uzmanlar, testler olumlu sonuç verirse, bir gün Cimavax’ın insanların çocukken yaptıracağı önleyici bir aşı haline gelebileceğini belirtiyor.Kanser çaresini bulan.
İşte o zaman Küba esas devrimi, insanlığın en büyük düşmanı olan kansere karşı yapmış olacak.

Kanser Tedavisi İçin Kübaya Nasıl Başvuru Yapılır?

Bu süreç size zor gibi gelebilir ama aslında çok basit; tek yapmanız gereken ingilizcesi iyi olan birinden yardım istemek,bu bir yakınınızda olabilir,internet aracılığıyla cüzzi bir miktar karşılığında size ingilizce konusunda yardım edecek biride olabilir...Hatta internet üzerinden sivil toplum örgütleri aracılığı ile bu konuda size yardım edecek tüm bu işerinizde size yol gösterecek bir gönüllüde bulmak mümkün!..
Önce Küba’daki sağlık kurumlarına e posta ile müracaat ediliyor Onlar size mutlaka dönüş yapıyor ve sizden ingilizce bir sağlık raporu istiyorlar.Kübalı Doktorlardan oluşan bir komisyon bu sağlık raporunu inceliyor. Küba’da size Türkiyede uygulanan tedaviden farklı bir uygulamanın olup olmadığına bakıyorlar. Küba Sağlık Hizmetleri adında bir grup bu; Servicios Medicos de Cuba. Bu başvuruları ve yazışmaları yapmadan önce Küba’ya gitmeniz asla önerilmiyor. Zira adada kalacak yer-barınma ve dil sıkıntısı gibi sorunlar var. Sitenin adresi bu :www.smcsalud.cu (sitenin İngilizce versiyonuda var)
Şimdiden geçmiş olsun,tüm hastalarımıza Allah acil şifalar versin...

ÖNEMLİ NOT : Okuduğunuz bu konu hakkında veya başka bir konuda sizlerin bildiği,deneyimlediği ve paylaşmak istediği bilgi,kaynak,yabancı makaleler vb. şeyler söz konusu ise bize e-mail arıcılığıyla ulaşıp bildiklerinizi paylaşabilirsiniz,bu sayede bizde buradan sitemiz aracılığıyla yazıya ilave olarak yada başka bir başlık adı altında yazınızı,deneyimlerinizi bilgi ve tecrübelerinizi paylaşabiliriz.Sloganımız "Daha çok insana ulaşsın,daha çok insan faydalansın!.."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakal Kırandan Nasıl Kurtuldum?

İleri Safha Sakal Kıran Hastalığı Görrseli Yazımıza başlamadan önce şunu belirtelim;Şu anda bu sorunu yaşıyorsanız "İçiniz rahat olsun Sakal Kıran hastalığı tedavisi olan bir hastalıktır." Bu yazıyı okuduktan sonra sakal kıran sorunundan tamamen kurtulacaksınız!.. Sakal Kıranın Belirtileri Nelerdir? Sakal kıranın belirtileri;belirli bir bölgede toplu iğne başı büyüklüğünde sık aralıklarla dökülmeler gözlenir,bu küçük dökülmeler birleşerek sakalda bozuk para büyüklüğünde dökülme oluşturur. Sakal Kıran Nedir,Sakal Kıran Neden Olur? Sakal kıran latince adıyla Alopesi areata;  erkeklerde sakal bölgesinde toplu iğne başı büyüklüğünde dökülmelerle başlayıp bozuk para büyüklüğü görünümündeki dökülmere yol açan bir kıl kökü hastalığıdır.İlerleyen safhalarda sakalın belirli bölgelerine sıçrayıp birden fazla bozuk para şeklinde dökülmelere neden olan ve mevcut dökülmüş bölgelerde de genişlemelere neden olup yayılmaya başlayan bir hastalık çeşididir. Sakal kıran bulaşıcı de

Seks Süresini 1 Saat Uzatan Yöntemler

Cinsel ilişkide erkeklerin çoğu 2-3 dakika arasında boşalıyor malesef kadınlarda uyarılma ve boşalma süresi daha geç olduğundan erkeklerin çoğu eşlerini veya kız arkadaşlarını tatmin edememekten şikayetçiler.Malesef  hızlı başlayan ve çabuk biten bir seks hayatımız var. Daha erkeğin işini bitirmesine odaklı bir cinsel ilişki yaşıyoruz. Hatta bu durum şarkılarımıza bile konu olmuş; ‘Sevmek bir ömür sürer, Sevişmek bir dakika’ diyor. Fakat bilim adamlarına göre ideal seks süresi ortalama 7 dakika olmalı. Tabi ki durum böyle olmadığından bundan en çok etkienenler malesef bayanlar oluyor,erkekler kısa sürdüğü için,kadınlar tatmin olmadıkları için ilişkide pürüzler çıkıyor,bu durumdan muzdarip olan bazı çiftler ilişkilerine son veriyor,evli çiftlerde ise durum daha kötü çünkü boşanmaya kadar gidebiliyor!.. Ama artık cinsel ilişkiyi 1 saate kadar uzatmak mümkün,bunun için ise erkeğinde bayanında bu konuda biraz çaba göstermesi gerekiyor. İşte  erkeğin seks süresini uzatan kadınlara özel t

Kansere Kesin Çözüm Kanser Otu(Yapışkan Andız Otu)

Manisaya bağlı Akhisarda, Seyitahmet Mahallesindeki bir türbede yaşamlarını sürdüren ve topladıkları otlarla kanserli hastalara şifa dağıttıklarını iddia eden Hasan Alemdar ve Lütfü Acet,kanseri yok eden otu keşfettiklerini söylüyorlar. Kanser otu adı verdikleri bu otu mayıs ile temmuz ayları arasında dağlardan toplayıp kuruttuklarını ve kanser hastalarına ücretsiz bir şekilde Allah rızası için dağıttıklarını söylüyorlar... Buraya kadar her şey normal,ama basında ve sosyal medyada çıkan haber ve bilgiler yukarıda yazdıklarımdan ibaret olduğu için haklı olarak insanların aklında bir çok soru işareti oluşmuş durumda; "bu ot ücretsizse neden bu otun ismi sır gibi saklanıyor,yaşlı başlı adamlar o dağlarda gezip bu otları toplayıp bin bir zahmetle kurutup sırf babalarının hayrına mı bu otu dağıtıyorlar,eğer hayrına dağıtıyorsalar bu ot neden ifşa edilmiyorda sır gibi saklanıyor,kanser otu gerçekten kanseri yok ediyor mu?" tarzında tepki ve sorularla insanlar sosyal medyada ve