Ana içeriğe atla

Vajina Kararması Nasıl Geçer?Vajina Beyazlatma İşlemi

Vajina Kararması Nasıl Geçer Vajina Beyazlatma İşlemi
Vajina Kararması Nasıl Geçer?(Vajina Beyazlatma İşlemi)
Son zamanlarda sıkça konuşulan fakat kimsenin bu konuda bilgi sahibi olmadığı bir konuyla karşınızdayız,ınstegramda bir kullanıcının paylaştığı videodan sonra "vajina beyazlatma" konusu herkesin merak ettiği bir konu haline geldi...Ne gerek var şimdi diye söylenenler olabilir durum hiçte sandığınız gibi değil bu sorun yüzünden psikolojik ve ruhsal çöküntüler yaşayan insanlar var,bu yüzden bu sorunu hafife almak gerekiyor.Hali hazırda hem doğal hem medikal ve opresyonel çareside varken sizlerle bu bilgileri paylaşmaya karar verdik.

Genital bölge esmerleşmesi-kararması soruna en büyük etken bu dokudaki estrojen hormonu yoğunluğudur. Estrojen hormonu, güneş ışığı etkisiyle genital alanda renk koyulaşmasını sağlayan ‘melanosit’ hücrelerini harekete geçirmekte, melanosit (renk pigmenti) hücreleri de ‘melanin’ salgılayarak genital alada renk koyulaşmasına neden olmaktadır. Her ne kadar genital alan üstü tüyler ve giysilerle kaplı olsa da, güneşin ultraviyole ışınlarının bu bölgeye ulaşması son derece kolaydır.

Diğer taraftan gebelik ve doğum kontrol hapları da kadınlarda artmış estrojen hormonu sayesinde genital alanda esmerleşme, renk koyulaşmasına neden olabilir.İlerleyen yaş da genital bölgede esmerleşme nedenidir.Genital bölge epilasyonu da genital alanda renk koyulaşması yapabilir.

Polikistik over sendromu , böbrek üstü bezlerinin fazla çalışması (cushing hastalığı), kullanılan bazı hormon ilaçları, bu bölgeye sürülen bazı ilaçlar, kremler, bu bölgeye yapılan bazı cerrahi işlemler ve ailesel yatkınlık da genital bölge renk koyulaşmasındaki diğer sebepler arasındadır.


VAJİNA BEYAZLATMA NEDİR,NEDEN YAPILIR?

Çeşitli nedenlerden dolayı kararmalar meydana gelen genital bölgeye çeşitli yöntemler uygulanarak beyazlatılması işlemlerinin bütününe vajina beyazlatma denilebilir.
Bu kararmalar neden meydana geliyor? 
Genital bölgede meydana gelen kararmaların nedeni büyük çoğunlukla renk pigmentleridir. Ancak bu duruma neden olabilecek bir çok şey olabilir. Bu kararmalar; cilt sorunlarından kaynaklanabileceği gibi, terlemeden, yanlış iç çamaşırı tercihinden, jilet kullanımından, ağda kullanımından ve hatalı epilasyondan dolayı da meydana gelebilmektedir. Yine hormonal değişimler ve doğum kontrol hapları da bu kararmalara neden olabilmektedir.Ağda işleminden sonra oluşan kararmaları ağdadan sonra 2-3 gun kerasal fort yada fusidin veya madakasol kremler kullanarak genital bölgede kararmanın oluşmasını engelleyebilirsiniz.
CİLTTEKİ KARARMALARIN SAĞLIK AÇISINDAN ZARARLARI VAR MI?

Genital bölgede, koltuk altında, bıyık bölgesinde yaşanan bu kararmalar olağan bir durumdur. Kararmalar sağlık açısından bir sorun değildir ancak estetik açıdan can sıkıcı ve kötü bir durumdur. Bu kararmaların seviyesi değişebilir, bazı kişilerde çok fazla bazı kişlerde çok daha az şekilde görülebilmektedir.
Not: Genital bölge, koltuk altı, bıyık bölgesi dışındaki kararmaları lütfen ciddiye alınız ve bir an önce doktorunuza başvurunuz!...

VAJİNA BEYAZLATMA İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER VAR MI?

Kararma sorunu can sıkıcıdır ve kadınlar bu sorundan kurtulmak isterler. Vajina beyazlatmak için doğal yöntemlere başvurabilir,kendiniz evde bu yöntemleri kolayca uygulayabilirisiniz. Hatta operasyon öncesinde bu yöntemleri uygulamanız daha mantıklı bir hareket olacaktır. Vajina beyazlatmak için doğal yöntemlerin başında "limon suyu masajı", "zeytin yağı masajı" gelmektedir. 
Genital bölgenize,ya da kararma olan koltuk altı,bıyık bölgesi vb. diğer bölgelere limon suyu veya zeytin yağı ile duştan önce 4-5 dakika masaj yapmanız buradaki ölü hücrelerden kurtulmanıza ve yeniden eskisi gibi beyazlamasını sağlayacaktır. 
Yine genital bölgede yaşanan kararmalar bu bölge temizliğinde kullanılan jilet, ağda ya da epilasyondan kaynaklanabilir.Bu durumlarda uyguladığınız yöntemi değiştirmek de sorunun çözümünde etkili olacaktır.Vajina beyazlatma için önce doğal yöntemler uygulanmalıdır,işe yaramıyorsa bir cildiye uzmanına gidip bu sorun için krem kullanabilirsiniz,buda işe yaramazsa en son çare lazerle operasyon işlemiyle çözüme kavuşabilirsiniz!..

LAZERLE VAJİNA BEYAZLATMA NASIL YAPILIYOR?

Vajina beyazlatma tedavileri; labial whitening ya da vulvar whitening olarak biliniyor. Konusunda uzman kişiler tarafından uygulanan vajina beyazlatma operasyonu genellikle estetik merkezlerinde konusunda uzman estetisyenler tarafından gerçekleştiriliyor. Genital bölge beyazlatma işlemi sırasında genel anesteziye ihtiyaç duyulmazken, işlem sırasında kararma yaşanan bölgeye lazer uygulanarak ciltte koyulaşmaya yol açan pigment olan 'melanosit' hücreleri tahrip edilir ve böylece beyazlatma sağlanmış olur. 
Vajina beyazlatma genellikle 15-20 dakika süre tek seansta yapılıyor ve kişi bu işlemin hemen sonrasında günlük hayatına dönüş yapabiliyor.

Vajina Beyazlatma Uygulamasının Etkisi Ne zaman Başlar?

İşlem yapıldıktan sonra etkisi 1 ay kadar sonra olmaktadır.

Vajina Beyazlatma İşlem Ağrılı mıdır?

Hayır ağrısız bir işlemdir. İşlem öncesi genital alana uygulanan anestezik kremler sayesinde işlem sırasında hissedilen ağrı yok denecek kadar azdır. Ancak ağrıya çok fazla duyarlı olan kişilerde, işlem sırasında sedasyon anestezisi (hafif uyku verici anestezi) ile rahatlatma da sağlanabilir.

Vajina Beyazlatma Yönteminin Herhangi Bir Riski Var mı?

Lazerle genital renk açma işlemlerinin her hangi bir riski yoktur.Risk teşkil edecek bir durum söz konusu değildir.Hamile bayanlara bu uygulama yapılmaz!..

Vajinal Beyazlatma Kimlere Uygulanabilir?

Genital alanda renk koyulaşması sorunu yani kararma sorunu yaşayan, 18 yaşından büyük ve hamile olmayan herkese uygulanabilir.

Vajinal Beyazlatma İşlemi Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

İşlem sonrası genital alanda kızarma, daha sonrasında da cildin soyulması sırasında geçici kararma olabilir. Alttan çıkan yeni ve canlı cilt dokusundaki renk daha açık olacaktır. Nadiren işlem sonrası hafif düzeyde su toplanması da olabilir. İşlemden sonra doktorunuzun vereceği krem ve ilaçları kullanmanız sizi rahatlatacaktır. İşlemden hemen sonra işinizin başına dönmenizde de bir sakınca yoktur. Solaryuma girmeniz veya güneşlenmeniz ise yasaktır!..

Vajina Beyazlatma İşleminden Sonra Cinsel İlişki Ne zaman Gerçekleşebilir?
İşlem sonrası aşırı duyarlılık veya su toplanması gibi sorunlar yoksa, birkaç gün sonra fazla sert olamamak kaydıyla cinsel ilişki gerçekleşebilir.

Vajina Beyazlatma İşlemin Tekrar Edilmesi Gerekli mi?

Genelde tek bir uygulama yeterlidir. Kişinin cilt yapısı ve koyulaşmasına da bağlı olarak bazı durumlarda birden çok uygulama da gerekebilir.Bu durum kişiden kişiye değişebilmektedir.

Vajina Beyazlatma İşlemin Fiyatı Nedir?

Bu konuda bizim yaptırdığımız araştırmalar şunu gösteriyor ki maalesef kim ne tutturursa o fiyata yapılıyor standart bir maliyeti maalesef yok bu yüzden bu operasyonu yaptıracaksanız bir yerden değil bir çok yerden fiyat alınız!...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakal Kırandan Nasıl Kurtuldum?

İleri Safha Sakal Kıran Hastalığı Görrseli Yazımıza başlamadan önce şunu belirtelim;Şu anda bu sorunu yaşıyorsanız "İçiniz rahat olsun Sakal Kıran hastalığı tedavisi olan bir hastalıktır." Bu yazıyı okuduktan sonra sakal kıran sorunundan tamamen kurtulacaksınız!.. Sakal Kıranın Belirtileri Nelerdir? Sakal kıranın belirtileri;belirli bir bölgede toplu iğne başı büyüklüğünde sık aralıklarla dökülmeler gözlenir,bu küçük dökülmeler birleşerek sakalda bozuk para büyüklüğünde dökülme oluşturur. Sakal Kıran Nedir,Sakal Kıran Neden Olur? Sakal kıran latince adıyla Alopesi areata;  erkeklerde sakal bölgesinde toplu iğne başı büyüklüğünde dökülmelerle başlayıp bozuk para büyüklüğü görünümündeki dökülmere yol açan bir kıl kökü hastalığıdır.İlerleyen safhalarda sakalın belirli bölgelerine sıçrayıp birden fazla bozuk para şeklinde dökülmelere neden olan ve mevcut dökülmüş bölgelerde de genişlemelere neden olup yayılmaya başlayan bir hastalık çeşididir. Sakal kıran bulaşıcı de

Seks Süresini 1 Saat Uzatan Yöntemler

Cinsel ilişkide erkeklerin çoğu 2-3 dakika arasında boşalıyor malesef kadınlarda uyarılma ve boşalma süresi daha geç olduğundan erkeklerin çoğu eşlerini veya kız arkadaşlarını tatmin edememekten şikayetçiler.Malesef  hızlı başlayan ve çabuk biten bir seks hayatımız var. Daha erkeğin işini bitirmesine odaklı bir cinsel ilişki yaşıyoruz. Hatta bu durum şarkılarımıza bile konu olmuş; ‘Sevmek bir ömür sürer, Sevişmek bir dakika’ diyor. Fakat bilim adamlarına göre ideal seks süresi ortalama 7 dakika olmalı. Tabi ki durum böyle olmadığından bundan en çok etkienenler malesef bayanlar oluyor,erkekler kısa sürdüğü için,kadınlar tatmin olmadıkları için ilişkide pürüzler çıkıyor,bu durumdan muzdarip olan bazı çiftler ilişkilerine son veriyor,evli çiftlerde ise durum daha kötü çünkü boşanmaya kadar gidebiliyor!.. Ama artık cinsel ilişkiyi 1 saate kadar uzatmak mümkün,bunun için ise erkeğinde bayanında bu konuda biraz çaba göstermesi gerekiyor. İşte  erkeğin seks süresini uzatan kadınlara özel t

Kansere Kesin Çözüm Kanser Otu(Yapışkan Andız Otu)

Manisaya bağlı Akhisarda, Seyitahmet Mahallesindeki bir türbede yaşamlarını sürdüren ve topladıkları otlarla kanserli hastalara şifa dağıttıklarını iddia eden Hasan Alemdar ve Lütfü Acet,kanseri yok eden otu keşfettiklerini söylüyorlar. Kanser otu adı verdikleri bu otu mayıs ile temmuz ayları arasında dağlardan toplayıp kuruttuklarını ve kanser hastalarına ücretsiz bir şekilde Allah rızası için dağıttıklarını söylüyorlar... Buraya kadar her şey normal,ama basında ve sosyal medyada çıkan haber ve bilgiler yukarıda yazdıklarımdan ibaret olduğu için haklı olarak insanların aklında bir çok soru işareti oluşmuş durumda; "bu ot ücretsizse neden bu otun ismi sır gibi saklanıyor,yaşlı başlı adamlar o dağlarda gezip bu otları toplayıp bin bir zahmetle kurutup sırf babalarının hayrına mı bu otu dağıtıyorlar,eğer hayrına dağıtıyorsalar bu ot neden ifşa edilmiyorda sır gibi saklanıyor,kanser otu gerçekten kanseri yok ediyor mu?" tarzında tepki ve sorularla insanlar sosyal medyada ve