Ana içeriğe atla

Tirnak Mantarlarina Bitkisel Yağlarla Kesin Çözüm

Tirnak Mantarlarina Bitkisel Çözüm
Tırnak Mantarı
Ayak ve el tırnaklarında rastladığımız,tırnağın yapısını ve rengini değiştiren rahatsız edici bir görüntü veren tırnak mantarı,aslında genel adıyla "Candida" dediğimiz vücudumuzda hali hazırda var olan ama fazla üremesiyle insan vücudunda bazı rahatsızlıklara sebep olan bir mantar hastalığıdır,tıptaki ismi "Onikomikoz" dur.

Candida mantarının bir çok farklı çeşidi vardır ama en yaygın olanı  "Candida albicans" dır.Normalde bağırsaklarımızda ve sindirim sistemimizde sindirime yardımcı olsun diye belli oranda bulunması gerekir.Fakat ne zaman ki bu oranın dengesi bozulur ve bu mantar çok fazlalaşır işte o zaman barsaklardan barsak çeperini geçerek kana karışır ve hastalıklara ve beli başlı rahatsızlıklara sebep olur,bu rahatsızlıkların başındada "tırnak mantarları" gelir.

Peki neden bozulur bu denge ve Candida vücudumuzda neden çoğalır?

Artık hepimizin çok aşina olduğu vücudumuzda yani sindirim sistemimizde bulunan ve yine sindirime yardımcı olan dost bakteriler vardır,ayrıca birde hastalık yapan bakteriler vardır.
Dost bakteriler işte bu mantarların vücutta belli oranda kalmasını sağlayan bakterilerdir ama ne zaman ki antibiyotiklerle kötü bakterileri öldürmeye çalışıyoruz işte o zaman maalesef ki o dost bakterileri de öldürmüş oluyoruz.Çünkü Antibiyotikler dost yada düşman bakteri ayrımı yapamıyor bu yüzden dost yada düşman ayrımı yapmadan bütün bakterileri öldürüyor,böylece vücudumuzda ki yararlı bakterilerde yok olmuş oluyor,işte bütün sorunlar bundan sonra başlıyor çünkü yararlı bakterilerin ölmesiyle vücudun dengesi alt üst oluyor,bağırsak florasının dengesi bozuluyor ve böylece bir takım rahatsızlıklar nüks etmeye başlıyor bunların en başında en bilindik olanı da mantar hastalıklarıdır.

Yalnız şunu unutmamak gerekir bağırsak florasındaki dengenin bozulmasına sadece antibiyotikler değil,dengesiz beslenmekte sebep olabiliyor.Sebep her ne olursa olsun iyi bakteriler azalınca Candida mantarları fazla üremeye başlıyor ve bunun sonucu vücutta bir çok farklı noktada mantar enfeksiyonları görülmeye başlıyor.
Mantar denildiğinde akla ilk gelen tırnak ve ayak mantarları oluyor ama maalesef ki çok daha rahatsız edici ve vücudun çeşitleri yerlerinde oluşan mantar hastalıkları baş gösteriyor.Bunlar "saç dipleri,ağız içi,tırnaklar,el ve ayak parmakları ve parmak araları mantarları,bayanlarda vajina mantarları ve en şiddetli olanlardan biri saç dökülmesine sebep olan seboreik dermatitler olarak karşımıza çıkıyor.Bu yazımızda konumuz tırnak mantarları olduğundan genel olarak "Tırnak Mantarları ve Tedavi Yöntemleri" hakkında bilgiler paylaşacağız!..
Burada seboreik dermatit konusu başlı başına komplike bir sorun olduğu için bu sorunu ayrıca ele alıp seboreik dermatitin neden olduğunu,soboreik dermatitten nasıl kurtulabileceğinizi daha detaylı bir şekilde "seboreik dermatit" başlığı adı altından sizlerle paylaşacağız!..

Mantar hastalıklarının sebebi çok net ve belli bir şey olduğu için öncelikle barsak floramızı düzenleyici önlemler almalıyız,bunların en başında probiyotikler ve bitkisel yağlar yer alıyor...

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI :

Cocos Nucifera,son zamanlarda en çok gündemde olan yağlardan biri Hindistan Cevizi yağının içeriğinde bulunan çok özel yağ asitlerinden Kaprik Asit,KAprilik Asit ve LAurik asidin bulunmaktadır.Bunlar omega adını verdiğimiz esansiyel yağ asidleridir ve vücudumuzun üretemediği ama besinlerle mutlaka dışarıdan alınması gereken yağ asitleridir.
İşte bu yağ asitleri candidanın fazla üremisini durduruyor,bu durum bilimsel makalelerde ve klinik deneylerde ispat edilmiştir.
Bu sebeple aromaterapide hindistan cevizi yağını,kaşıntılı ve pul pul döküntülü deride mutlaka kullanmanızı tavsiye ediyoruz.Bakın bakalım o kaşıntıdan ve deri dökülmesinden eser kalacak mı?
mantar hastaligina hindistan cevizi yagı
Hindistan Cevizi Yağı
Özellikle kepek sorunu olanlara ve saçlarında seboreik dermatit rahatsızlığı olan kişilere sesleniyoruz;Saçınıza gece yatmadan önce Hindistan Cevizi Yağını sürüyorsunuz sabah kalktığınızda saçınızı yıkayın kepekten eser kalmayacak,seboreik sorunlarının sebep olduğu kaşınma ve kızarıklık şikayetlerinden kurtulacaksınız.
Ayrıca ağız içi ve sindirim borusunda yani yutakta konumlanmış Candinanın(mantarların) yok etmek için ve buralarda mantar oluşumunu engellemek için hafta 1-2 defa 1 kaşık hindistan cevizi yağını ağızda bir kaç dakika çevirerek ve yapabiliyorsanız bir kaç kez gargara yaparak tükürmek suretiyle uygulayabilirsiniz.Bakın bakalım ağız içi mantarlardan eser kalacak mı?..
Bu uygulamaya sosyete kesim ve pahalı bakım merkezleri "Oil Pulling" denir,olarak adlandırıyor.Bu uygulama için yüzlerce lira ücret ödemenize gerek yok bakın size nasıl yapacağınızı anlatıyoruz;
10 ml Hindistan cevizine 1 damla Nioli damlatarak sizde evinizde kendinize Oil Pulling uygulaması yapabilirsiniz!.. Bu kadar basit...

Candida tırnağa girip yerleşmiş ve orada bize kendini Tırnak Mantarı olarak göstermiş olabilir,ama başlangıç yerinin sindirim sistemi olduğunu biliyoruz o yüzden önce kaynağını kurutup ardından "Ekstremite" dediğimiz,en son gidip konumladığı yerdeki lezyonu tedavi etmek biraz zaman alabiliyor.Burada da imdadımıza "Tamanu Yağı" yetişiyor.

TAMANU YAĞI (Callophyllum ınophyllum) :

mantar hastaligi için tamanu yagi
Tamanu Yağı
Koyu yeşil renkte ,Tahiti fındığından elde edilen yapısında sadece tamanuda bulunan en özel yağ asitlerinden biri olan "callopyllonic" asidi içerir.
Ayrıca doğal güneş koruma etkisini içerisinde ki "SC Glucan" dan alır.Ciltte ve dokularda oluşan enflamasyonlarda hem siklooksijenaz(COX2) enzimini inhibe ederek,hemde pro enflamatuar sitokinleri ve tumor nekroz faktörü inhibe ederek etki gösterir.
Mantar enfeksiyonlarında ve diğer bütün enflamatuarlı enfeksiyonlarda etkileri çoktur.Histamini baskılayarak yaptığı kaşıntı giderici etkisi bilimsel olarak olarak kanıtlanmıştır.
Uçucu yağlardan  "Nioli,Limon ve Palmarosa" Mantar enfeksiyonlarında özellikle tırnak mantarlarında en etkili olanlardır!..


NİOLİ :

Melaleuca Viridiflora içeriği 1.8 sineolden ve limonen den dolayı;hem çok güçlü bir antifungal(mantar düşmanı) hemde bağışıklık güçlendiricidir.

tırnak mantarı için nioli yagi
Nioli

PALMAROSA :

Cymbopogon Martinii içerdiği Geraniol,citral,limone den dolayı hem antibakteriyel hem antifungal etkileri çok güçlüdür.
Özellikle Patojenik barsak florasına çok etkilidir,yani hani diyoruz ya kötü bakteriler;mesela onlardan Koli Basillus ve Eberth basillusa karşı çok etkilidir Palmarosa yağı.Böylece antibiyotiğe gerek kalmadan antibakteristik özellikler gösterir.Ama antibiyotiğin yaptığı gibi iyi bakterileri öldürmez!..
Uçucu yağların en önemli özelliklerinden biri seçici olabilmeleridir.
mantar hastaligi icin palmarosa bitkisi yagı
Palmarosa Bitkisi Yağı

LİMON :
Citrus Limon.Yani bildiğimiz her evde hemen hemen her zaman kullandığımız limon.Limonen,Mirsen,Linalol içerikleri sayesinde diğer bir çok enfeksiyon da olduğu gibi mantar enfeksiyonunda da etkilidir hem önleyici hem tedavide rol oynar.

tirnak mantari tedavisi için limon
Tırnak Mantarı Tedavisi İçin Limon
TIRNAK MANTARLARLARINA BİTKİSEL YAĞLARLA KESİN ÇÖZÜM :

- Hindistan cevizi yağı
- TAmanu Yağı
- Nioli Uçucu Yağı
- Palmarosa Uçucu Yağı
- Limon Uçucu Yağı ile hazırladığımız karışımı Sabah ve akşam olmak üzere tırnaklarınıza sürün.Mantar çok inatçı ve yoğun ise sadece uçucu yağları (Nioli-Palmarosa-Limon) eşit oranda karıştırılır ve tırnağın üzerine direkt olarak sabah ve akşam olmak üzere sürülür.
Emin olun ki tırnak mantarlarınızdan eser kalmayacak!..

Yorumlar

  1. Her zamanki gibi harika bir yazı olmuş,gerçekten çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Eczacıyım yapmaya çalışacağım. teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Yukarıda yazılanların yarısını uygulasanız tırnak mantarından kurtulursunuz. Bu arada; bu güzel bilgileride başka yerden bulamazsınız, değerini bilin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapıp Katkı Sağladığınız İçin Teşekkürler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakal Kırandan Nasıl Kurtuldum?

İleri Safha Sakal Kıran Hastalığı Görrseli Yazımıza başlamadan önce şunu belirtelim;Şu anda bu sorunu yaşıyorsanız "İçiniz rahat olsun Sakal Kıran hastalığı tedavisi olan bir hastalıktır." Bu yazıyı okuduktan sonra sakal kıran sorunundan tamamen kurtulacaksınız!.. Sakal Kıranın Belirtileri Nelerdir? Sakal kıranın belirtileri;belirli bir bölgede toplu iğne başı büyüklüğünde sık aralıklarla dökülmeler gözlenir,bu küçük dökülmeler birleşerek sakalda bozuk para büyüklüğünde dökülme oluşturur. Sakal Kıran Nedir,Sakal Kıran Neden Olur? Sakal kıran latince adıyla Alopesi areata;  erkeklerde sakal bölgesinde toplu iğne başı büyüklüğünde dökülmelerle başlayıp bozuk para büyüklüğü görünümündeki dökülmere yol açan bir kıl kökü hastalığıdır.İlerleyen safhalarda sakalın belirli bölgelerine sıçrayıp birden fazla bozuk para şeklinde dökülmelere neden olan ve mevcut dökülmüş bölgelerde de genişlemelere neden olup yayılmaya başlayan bir hastalık çeşididir. Sakal kıran bulaşıcı de

Seks Süresini 1 Saat Uzatan Yöntemler

Cinsel ilişkide erkeklerin çoğu 2-3 dakika arasında boşalıyor malesef kadınlarda uyarılma ve boşalma süresi daha geç olduğundan erkeklerin çoğu eşlerini veya kız arkadaşlarını tatmin edememekten şikayetçiler.Malesef  hızlı başlayan ve çabuk biten bir seks hayatımız var. Daha erkeğin işini bitirmesine odaklı bir cinsel ilişki yaşıyoruz. Hatta bu durum şarkılarımıza bile konu olmuş; ‘Sevmek bir ömür sürer, Sevişmek bir dakika’ diyor. Fakat bilim adamlarına göre ideal seks süresi ortalama 7 dakika olmalı. Tabi ki durum böyle olmadığından bundan en çok etkienenler malesef bayanlar oluyor,erkekler kısa sürdüğü için,kadınlar tatmin olmadıkları için ilişkide pürüzler çıkıyor,bu durumdan muzdarip olan bazı çiftler ilişkilerine son veriyor,evli çiftlerde ise durum daha kötü çünkü boşanmaya kadar gidebiliyor!.. Ama artık cinsel ilişkiyi 1 saate kadar uzatmak mümkün,bunun için ise erkeğinde bayanında bu konuda biraz çaba göstermesi gerekiyor. İşte  erkeğin seks süresini uzatan kadınlara özel t

Kansere Kesin Çözüm Kanser Otu(Yapışkan Andız Otu)

Manisaya bağlı Akhisarda, Seyitahmet Mahallesindeki bir türbede yaşamlarını sürdüren ve topladıkları otlarla kanserli hastalara şifa dağıttıklarını iddia eden Hasan Alemdar ve Lütfü Acet,kanseri yok eden otu keşfettiklerini söylüyorlar. Kanser otu adı verdikleri bu otu mayıs ile temmuz ayları arasında dağlardan toplayıp kuruttuklarını ve kanser hastalarına ücretsiz bir şekilde Allah rızası için dağıttıklarını söylüyorlar... Buraya kadar her şey normal,ama basında ve sosyal medyada çıkan haber ve bilgiler yukarıda yazdıklarımdan ibaret olduğu için haklı olarak insanların aklında bir çok soru işareti oluşmuş durumda; "bu ot ücretsizse neden bu otun ismi sır gibi saklanıyor,yaşlı başlı adamlar o dağlarda gezip bu otları toplayıp bin bir zahmetle kurutup sırf babalarının hayrına mı bu otu dağıtıyorlar,eğer hayrına dağıtıyorsalar bu ot neden ifşa edilmiyorda sır gibi saklanıyor,kanser otu gerçekten kanseri yok ediyor mu?" tarzında tepki ve sorularla insanlar sosyal medyada ve